Emisiile reduse cu 40% până în 2028: inițiativa „Obiective bazate pe știință” aprobă noi obiective provocatoare ale Grupului Manni

În 2019, Grupul Manni și-a redus emisiile de gaze cu efect de seră sub responsabilitate directă cu 21% față de 2016, depășind propriul obiectiv stabilit la –15%. Acum, Grupul își propune să fie mai ridicat: să reducă aceste emisii cu până la 40% până în 2028, în conformitate cu obiectivele Acordului de la Paris de a menține încălzirea globală sub 2 ° C și aprobat de inițiativa „Obiective bazate pe știință”.

În 2015, la încheierea COP 21 de la Paris, cele 196 de țări participante și-au luat angajamentul unanim de a reduce producția de dioxid de carbon „cât mai curând posibil” și de a lucra pentru a menține încălzirea globală „mult sub 2 ° C ”mai mare decât nivelurile preindustriale. A avea obiective pentru reducerea emisiilor care modifică clima în conformitate cu cerințele comunității științifice și ale Acordurilor de la Paris înseamnă stabilirea „obiectivelor bazate pe știință”, prevenind cele mai grave consecințe ale schimbărilor climatice.

Rolul companiilor în lupta împotriva schimbărilor climatice

În ciuda măsurilor luate de guverne, companii și societatea civilă, emisiile antropogene totale de gaze cu efect de seră (GES) continuă să crească: se așteaptă ca temperaturile medii globale să crească de la 3,7 ° la 4,8 ° C [ 1] până la sfârșitul acestui secol, cu mult dincolo de nivelurile de siguranță stabilite de comunitatea științifică internațională. Majoritatea emisiilor globale de CO2 provin direct sau indirect din sectorul manufacturier, care are, prin urmare, o mare responsabilitate în protejarea climei și asigurarea tranziției către o economie cu emisii reduse de carbon.


Această abordare este nu numai în favoarea planetei, ci și a companiilor în sine: cele care stabilesc obiective bazate pe știință își construiesc valoarea afacerii pe termen lung și își protejează profitabilitatea viitoare. Aceste ținte, de fapt:


  • promovarea inovării prin dezvoltarea de noi tehnologii și practici de operare;
  • economisesc bani și sporesc competitivitatea, garantând durabilitatea și eficiența companiei într-un viitor în care resursele vor deveni din ce în ce mai scumpe, în special cele derivate din combustibili fosili;
  • ele întăresc credibilitatea și reputația corporativă în rândul părților interesate;
  • influențează și pregătesc politica publică pentru schimbare: companiile de frunte în limitarea emisiilor de GES au o pondere mai mare în alegerile politice și contribuie la modelarea legislației de mediu.
Inițiativa ținte bazate pe științe

În urma Acordului de la Paris, s-a născut inițiativa Science Based Targets (SBTi), o societate mixtă între Pactul Global al Națiunilor Unite, Carbon Disclosure Project (CDP), Institutul Mondial de Resurse (WRI) și World Wide Fund for Nature (WWF): scopul este de a revizui obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră adoptate de companii, pentru a se asigura că acestea sunt în conformitate cu cele convenite la Paris.


Grupul este printre precursorii din Italia care aderă la protocolul SBTi: astăzi apare împreună cu alte 9 mari companii italiene, alături de Pirelli, Barilla, Enel, Fastweb, Moncler. Din martie 2017, Manni Group s-a angajat („angajat”) să stabilească noi obiective în conformitate cu obiectivul de a menține încălzirea globală „mult sub 2 ° C”. SBTi, de fapt, clasifică obiectivele de reducere în trei categorii: 2 ° C, mult sub 2 ° C, 1,5 ° C.

O nouă etapă: –40% emisii până în 2028

Grupul Manni a atins deja obiectivul anterior de -15% emisii de CO2 în 2019, datorită reducerii cu 21% a emisiilor din categoriile 1 și 2 comparativ cu 2016.


Tot în 2019, datorită comparației cu Comitetul științific al inițiativei țintelor bazate pe știință și colaborării cu Aequilibria di Daniele Pernigotti, unul dintre cei mai relevanți experți în schimbări climatice din Italia, grupul siderurgic Veronese și-a revizuit obiectivele de reducere emisiilor. Folosind indicațiile noului standard UNI EN ISO 14064-1: 2019, inventarul emisiilor anuale ale grupului a fost extins la categoriile 3 și 4, referitoare respectiv la transportul în amonte și în aval și la emisiile legate de bunurile achiziționate, care sunt extrem de semnificative din care reprezintă aproape 99% din emisiile totale pe întregul lanț valoric. Valori care sunt certificate printr-o verificare terță acreditată, efectuată de Bureau Veritas Italia și făcute publice prin registrul Carbon Footprint Italy.


Provocarea stimulativă lansată de Manni Group vizează acum o reducere de 40% până în 2028 a emisiilor sale directe și a consumului de energie, și cu 18% și 20% a celor legate de transport și producția de materiale achiziționate de furnizorii săi. În iulie 2020, SBTi a aprobat noile obiective provocatoare ale Grupului Manni, confirmând că acestea sunt în conformitate cu Acordul de la Paris, în categoria „mult sub 2 ° C”.

Manni Energy pentru eficiență energetică

Obiectivele deja atinse au fost posibile datorită contribuției Manni Energy, compania înființată în 2011, care realizează servicii de proiectare, întreținere și eficiență energetică pentru clienți și care se ocupă și de gestionarea energiei întregului grup.


Din 2017, Manni Energy a preluat activitățile de eficiență energetică care vizează reducerea impactului emisiilor de gaze cu efect de seră care sunt responsabilitatea companiei. Proiectul a realizat audituri energetice la toate centralele de pe teritoriul italian și, ulterior, pregătirea unui plan de intervenție care include următoarele activități, lansate în 2018:


  • instalarea sistemelor de calitate a energiei
  • eficiența sistemelor de iluminat
  • optimizarea energiei proceselor de producție și distribuție a aerului comprimat
  • înlocuirea și inverterizarea motoarelor
  • optimizarea activităților de generare a căldurii de proces
  • instalarea de noi motoare electrice de înaltă eficiență
  • instalarea de noi instalații de auto-producție pentru energie din surse regenerabile


Între timp, instalarea sistemelor de monitorizare a energiei pe toate companiile italiene ale grupului a fost finalizată, datorită și software-ului companiei nou achiziționate Maetrics, pentru a garanta o măsurare capilară a consumului său cu ajutorul căreia să planificați mai bine producția și intervențiile eficienţă.

Provocarea pentru un viitor durabil

Odată cu validarea obiectivelor de reducere de către SBTi, Manni Group a trecut deja un test important: raportarea și controlul emisiilor inerente lanțului de aprovizionare, în special transportul și producția de mărfuri și materii prime utilizate de companiile din grup. De fapt, trebuie amintit că Grupul Manni își obține aprovizionarea de la peste 170 de furnizori de materii prime din peste 30 de țări din întreaga lume și deservește aproape 100 de piețe.


Acest lucru oferă ideea cât de dificil poate fi obiectivul asumat pe termen lung: posibilitatea de a influența întregul lanț de aprovizionare pentru a obține rezultatele de reducere pe care Manni Group le-a stabilit pentru aceste categorii de emisii.


[1] Obiective bazate pe știință: îndemnul la acțiune, https://sciencebasedtargets.org/wp-content/uploads/2016/04/Science-Based-Targets-Call-to-Action-Brochure-English.pdf

PIAŢĂ
  • Česká republika
  • Deutschland
  • España
  • France
  • Italia
  • México
  • România
  • USA
LIMBA
  • American American
  • Mexico Mexico
  • Română Română
  • polski polski
  • Nederlands Nederlands
  • Italiano Italiano
  • Čeština Čeština
  • Français Français
  • Deutsch Deutsch
  • Español Español
  • English English
You will see the site in English with the Czech portfolio
You will see the site in English with the German portfolio
You will see the site in English with the Spanish portfolio
You will see the site in English with the French portfolio
You will see the site in English with the Italian portfolio
You will see the site in English with the Mexican portfolio
You will see the site in English with the Romanian portfolio
You will see the site in English with the American portfolio
Verás el sitio en mexicano con el portafolio checo
Verás el sitio en mexicano con el portafolio alemán
Verás el sitio en mexicano con el portafolio en español
Verá el sitio en mexicano con el portafolio francés
Verás el sitio en mexicano con el portafolio italiano
Verás el sitio en mexicano con el portafolio mexicano
Verá el sitio en mexicano con el portafolio rumano
lang_mx_switcher_with_usa_portfolio
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul ceh
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul german
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul spaniol
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul francez
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul italian
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul mexican
Veți vedea un site în limba română cu portofoliul românesc
lang_ro_switcher_with_usa_portfolio
lang_pl_switcher_with_cs_portfolio
lang_pl_switcher_with_de_portfolio
lang_pl_switcher_with_es_portfolio
lang_pl_switcher_with_fr_portfolio
lang_pl_switcher_with_it_portfolio
lang_pl_switcher_with_mx_portfolio
lang_pl_switcher_with_ro_portfolio
lang_pl_switcher_with_usa_portfolio
lang_nl_switcher_with_cs_portfolio
lang_nl_switcher_with_de_portfolio
lang_nl_switcher_with_es_portfolio
lang_nl_switcher_with_fr_portfolio
lang_nl_switcher_with_it_portfolio
lang_nl_switcher_with_mx_portfolio
lang_nl_switcher_with_ro_portfolio
lang_nl_switcher_with_usa_portfolio
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio ceco
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio tedesco
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio spagnolo
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio francese
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio italiano
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio messicano
Vedrai il sito in italiano con il portafoglio rumeno
lang_it_switcher_with_usa_portfolio
Uvidíte web v rumunštině s českým portfoliem
Uvidíte web v rumunštině s francouzským portfoliem
Uvidíte web v rumunštině se španělským portfoliem
Uvidíte web v rumunštině s francouzským portfoliem
Uvidíte web v rumunštině s německým portfoliem
Uvidíte web v rumunštině s mexickým portfoliem
Uvidíte web v rumunštině s rumunským portfoliem
lang_cs_switcher_with_usa_portfolio
Vous verrez le site en français avec le portfolio tchèque
Vous verrez le site en français avec le portfolio allemand
Vous verrez le site en français avec le portfolio espagnol
Vous verrez le site en français avec le portfolio en français
Vous verrez le site en français avec le portfolio italien
Vous verrez le site en français avec le portfolio mexicain
Vous verrez le site en français avec le portfolio roumain
lang_fr_switcher_with_usa_portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem tschechischen Portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem deutschen Portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem spanischen Portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem französischen Portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem italienischen Portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem mexikanischen Portfolio
Sie sehen die Seite in deutscher Sprache mit dem rumänischen Portfolio
lang_de_switcher_with_usa_portfolio
Verá el sitio en español con el portafolio checo
Verá el sitio en español con el portafolio alemán
Verá el sitio en español con el portafolio en español
Verá el sitio en español con el portafolio francés
Verá el sitio en español con el portafolio italiano
Verá el sitio en español con el portafolio mexicano
Verá el sitio en español con el portafolio rumano
Verá el sitio en español con el portafolio americano
You will see the site in English with the Czech portfolio
You will see the site in English with the German portfolio
You will see the site in English with the Spanish portfolio
You will see the site in English with the French portfolio
You will see the site in English with the Italian portfolio
You will see the site in English with the Mexican portfolio
You will see the site in English with the Romanian portfolio
lang_en_switcher_with_usa_portfolio
ANULARE
A CONFIRMA