La 20 octombrie, Modulul Vita Pergola a fost prezentat la Trienala din Milano, o rețea urbană regenerabilă și versatilă capabilă să refuncționeze rapid spațiile. Un proiect Ri-Gymnasium creat cu tehnologiile Manni Group, care răspunde nevoii de distanțare socială și securitate a sănătății legate de situația de urgență Covid-19.
Într-o situație delicată din punct de vedere socio-sănătos precum cea actuală, sunt necesare urgent spații noi funcționale și versatile, care garantează standarde ridicate de igienă. Pandemia Covid-19 a ridicat noi probleme provocatoare pentru designeri: orașele necesită locuri sigure pentru a lucra, a studia, a petrece timpul liber sau a oferi servicii esențiale, menținând în același timp distanța fizică între oameni. Răspunsul la această nevoie vine din construcția offsite, singura capabilă să combine funcționalitatea, estetica, controlul costurilor și durate de construcție extrem de scurte.
Manni Group a contribuit la crearea Modulo Vita Pergola, un sistem modular și versatil conceput pentru a regenera rapid un spațiu urban, temporar sau permanent. Proiectul complet Made in Italy este realizat de Luca Calselli și Dario Biello pentru Ri-Gymnasium: Manni Green Tech a furnizat elementele structurii prefabricate din oțel, care poate fi finalizată grație sistemului de umplere Isopan ARK WALL.
Rezultatul este o cutie funcțională care poate fi mobilată cu soluțiile din seria Bahlara de către Faram și scaunele Kastel; acoperit atât intern cât și extern cu fibră de sticlă Texturae, ușor și igienizabil; în cele din urmă, echipat cu tehnologiile unității de alimentare PU-Lab.
Un modul care, datorită prefabricării din atelier, care scurtează timpii de livrare și ține sub control costurile, este furnizat complet cu fiecare componentă și este imediat utilizabil. Nu uitați ușurința transportului la scară locală și internațională: un container standard (ISO 20 HC), de fapt, poate conține până la opt elemente modulare finisate.
Punctul forte al Modulo Vita Pergola este versatilitatea sa mare: de fapt se adaptează oricărui context, fie că este un oraș dens populat sau o locație izolată și permite extinderea facilităților urbane existente prin obținerea de noi spații în conformitate cu legea pentru activități multiple, lucru , servicii comerciale, de catering, evenimente culturale, jocuri sau zone educaționale. Modulul răspunde, de fapt, la directivele de management post Covid-19 ale Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Politicilor Sociale.
De la punctul de colectare deschis 24 de ore pe zi până la locul de întâlnire cu un client pentru cei care lucrează de acasă, Modulo Vita Pergola se pretează să ofere un mediu sigur, controlat și igienizat.
Câteva exemple practice? Pentru serviciile de comerț electronic și livrare, de exemplu, acesta poate fi configurat ca punct de autoservire pentru colectarea și transportul coletelor, oferind suport logistic condominiilor și companiilor.
La locul de muncă, poate crea spații în care să lucreze în munca inteligentă sau să se transforme în birouri temporare, întâlniri și spații de rupere în apropierea zonelor locuite: în acest caz, salubrizarea între un utilizator și altul ar fi garantată de un sistem de ozonizare. Controlul accesului poate fi automatizat, de asemenea, printr-o aplicație dedicată, cu smartphone sau contactless.
Datorită ușurinței sale de instalare, Modulo Vita Pergola este un aliat prețios în monitorizarea și gestionarea fluxului de persoane: dacă este echipat cu un termoscanner, poate controla temperatura la intrarea organismelor publice, spitale, birouri, universități, stații, aeroporturi. , parcuri etc.
Modularitatea sistemului înseamnă că fiecare element poate fi utilizat individual sau combinat cu altele, multiplicând spațiile și funcțiile în funcție de nevoile specifice.
Modulul Vita Pergola răspunde într-un mod practic situației contingente delicate: cel mai revoluționar aspect, de fapt, este versatilitatea sa și în domeniul medical și posibilitatea de a face față urgenței de sănătate prin transformarea rapidă într-o unitate de terapie intensivă. Combinarea mai multor module poate genera un sistem de sănătate suplimentar pentru centrele spitalicești, asumându-și temporar funcția de spital Covid în perioade de vârf epidemic.
Prima ediție a BDA - Biennale di Divulgazione di Architettura, o inițiativă a Ri-Gymnasium, dedicată
către Orașele Fundației. Această ediție a sărbătorit cazul Colleferro Città Morandiana ca model al unui oraș care a reușit să se regenereze, activând un proces de îmbunătățire și protecție și plasând cultura la piatra de temelie a dezvoltării.
Numirea a fost, de asemenea, o oportunitate de a anunța cea de-a doua ediție a BDA, dedicată Borgo Futuro și orașului la 15 minute, care va investiga posibilitățile urbanismului durabil și căutarea unei noi politici care vede depășirea conceptului de suburbii. , afirmând tendința orașelor la scară umană și a centrelor rezidențiale și funcționale răspândite pe întreg teritoriul.
Un nou mod de viață care reevaluează satele, care pentru arhitectul Stefano Boeri sunt „o temă crucială într-o perioadă istorică în care arhitectura și planificarea urbană se gândesc la posibilitățile vieții viitoare și la modul de lucru; zonele satelor rurale și istorice pot deveni o resursă pentru un proiect de viață urbană ».
Evenimentul, găzduit de Triennale Milano, s-a încheiat cu prezentarea oficială a Modulo Vita Pergola în avanpremieră internațională: o plasă urbană funcțională, regenerantă și versatilă proiectată de Ri-Gymnasium, concepută ca un accelerator durabil al proceselor de regenerare a spațiului public, dovedindu-se un instrument fundamental pentru satele italiene și europene care se întorc astăzi pentru a fi competitive, în ceea ce privește tendința spre centralizare către centre urbane dens populate.
Modulul Vita Pergola va fi protagonistul unei serii de evenimente fizice itinerante și conferințe online legate de tema Borgo Futuro - Orașul 15 minute, comunicate de Rota & Jorfida cu conținutul produs de compania Filmedea și direcția artistică a Expositore.
Stefano Boeri, președintele Triennale Milano și beneficiarul premiului instituțional BDA, a participat la numirea din 20 octombrie; Dario Biello și Luca Calselli, fondatorul Ri-Gymnasium și curatori ai proiectului modulului Vita #Stradeaperte; Gian Paolo Manzella, subsecretar al Ministerului Dezvoltării Economice; Giorgio Novello, ministru plenipotențiar al Avio SpA; Gianmarco Senna, președintele Comisiei pentru activități productive din regiunea Lombardia; Francesco Fresa, arhitect și fondator al studioului PIUARCH; Giorgio Tartaro, jurnalist; Alfonso Femia, arhitect și fondator al Atelier (S) Alfonso Femia.
PIAŢĂ
- Česká republika
- Deutschland
- España
- France
- Italia
- México
- România
- USA
LIMBA
- American
- Mexico
- Română
- Nederlands
- Italiano
- Čeština
- Français
- Deutsch
- Español
- English